Dienstag, 17. August 2010

Ersoy Cav - Kim

Meslekler ve egitimler arasinda bir fark var muhakkak,bunu söylemeye bile gerek yok aslinda,
zaten sirf konuya bir yerlerden baslamis olmak icin söyledim onu ben,sizler bunun zaten böyle olmadigini tabii olarak bilirsiniz.

Dünya cok güzel bir yer,cemberi daraltacak olursak,ülkeler güzel yerler, sehirler,kasabalar,köyler,güzel yerler.Herkes yaradilisinin kendine verdigi emire uyup güzel seyler mi arzuluyor acaba?

Bir doktorla,bir yargici düsündüm aslinda. Bu mesleklerin egitimini yapan insanlarin, birebir sahit olmasam bile cok büyük özveriler ile egitilip yetistirildiklerini hepimiz biliriz aslinda,ciltlerce kitaplar okurlar,kanunlari,maddeleri,yasalari,sayfalari ezberler dururlar.ve hic bir tanesinin de yanlis bir kanun maddesini örnek göstererek konustuguna sahit olmadim.
Doktorlarda öyle,kitaplar,karmakarisik ilac isimleri,v.b gibi..

Bu meslek grubunun insanlari onca agir egitim süresince elbetteki hafife alinmayacak bir disiplinlede yasarlar..

Kafama takilan sey su..bir yanda bunca zahmete ,emege karsilik iyi diyemeyecegimiz yasamlar süren insanlar,(elbette hepsi icin degil, sadece hepsi iyi yasamali diye düsündügüm icin)öte yanda,simdiki siyasi iktidarin(uzun vadede siyasi sistemin) palaznaldirdigi ici bos, tembel ,insanlar...
Onlarin cok daha rahat yasadiklarini,(ilkesiz de)görmek canimi SIKIYOR.Egitimlerinin düsüklügü,nezaketsizliklerinin göze batisindan anlasiliyor.Giydikleri gömlek kendilerine bir kac beden büyük geliyor.Bütün celiskiler bu son zamanlardaki kadar hic gözue ve görüntüye bu kadar batmamisti.Yanimdan gecen kocaman jeeplerdeki kaba saba adamlar ve yanlarindaki görgüsüz kadinlar aklima geliyor..
ve öte yanda...
onlarca kitabi ezberleyip adalet dagitmaya calisan insanlar,
onca hastaliga ,karmakarisik isimli ilaclarla derman olmaya calisanlar,
sarkda ,memleketin ihmal edilmis bölgelerinde,
sarkda (cezada)görev yapan ilkeli insanlar..
Kim yasiyor
dünyanin güzelliklerini?
kim yasiyor ülkelerin güzelliklerini?
kim yasiyor sehirlerin denize acilan sahillerindeki güzelliklerini?
kim yasiyorkasabalarin insanin icini ferahlatan sgüzelliklerini?
kim yasiyor köylerin buram buram anadolu kokan güzelliklerini?

Ersoy Cav.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen